Ακούστε μουσική σύμφωνα με τη διάθεσή σας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μερικές χιλιάδες αρχεία MP3 με τα αγαπημένα μας τραγούδια και να τα ακούμε ανά πάσα στιγμή. Αν τα αρχεία αυτά όμως δεν είναι σωστά κατηγοριοποιημένα σε λίστες, τότε κάνουν δύσκολη την αναπαραγωγή τους. Επίσης πολλοί προτιμούν να ακούν μουσική από το YouTube, αλλά και πάλι συναντάμε ένα πρόβλημα. Δε ξέρουμε ποια τραγούδια να ακούσουμε!

Τι κάνουμε λοιπόν αν δεν έχουμε έμπνευση και δε ξέρουμε τι είδος μουσικής θέλουμε να ακούσουμε; Είμαστε μελαγχολικοί και θέλουμε να μας αλλάξει η διάθεση; Έχουμε νευράκια και πρέπει να ακούσουμε τραγούδια για να μας ηρεμήσουν και να μας χαλαρώσουν; Γι αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε 7 sites που αναλαμβάνουν να μας δημιουργήσουν playlists με τα κατάλληλα τραγούδια και μελωδίες σύμφωνα με τη διάθεσή μας!

AUPEO!
Το AUPEO! είναι αρκετά απλό στη χρήση μιας και δηλώνουμε τη διάθεσή μας μέσα από 10 κατηγορίες (happy, fun, dramatic κλπ) κι αυτό μας δίνει την κατάλληλη playlist, με δυνατότητα παράκαμψης ορισμένων τραγουδιών και τέλος, υποστηρίζει Ιταλικά, Ισπανικά και Γερμανικά. Αν δημιουργήσουμε λογαριασμό στην υπηρεσία, τότε οι playlists που θα μας δίνει, θα περιλαμβάνουν μόνο κομμάτια που μας αρέσουν κι όχι αυτά που έχουμε παρακάμψει παλαιότερα.

MeraMood
Στο MeraMood έχουμε 11 κατηγορίες μουσικής να επιλέξουμε (70s, 80s, 90s, Dance, Ghazal, Light Music, Party, Patriotic, Religious, Romantic and Sad/Feeling Low) , αλλά μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση ανά καλλιτέχνη, album, να δούμε τα charts αλλά και να επιλέξουμε playlists με συλλογές από Top-100 και Top-50 τραγούδια.

Moodstream
Το Moodstream ξεχωρίζει λίγο από τις υπόλοιπες υπηρεσίες μιας και δεν κάνει stream μόνο μουσικής, αλλά και εικόνων και βίντεο! Επίσης θα βρούμε κι εδώ 8 διαφορετικές κατηγορίες, αλλά κι έναν διαφορετικό τρόπο να δείξουμε πόσο χαρούμενοι ή λυπημένοι είμαστε (δείτε εικόνα)

Moody Online Music Player
Εδώ έχουμε μια διαφοροποίηση από τις υπολοιπες υπηρεσίες, μιας και οι playlists που θα μας δώσει η υπηρεσία, εξαρτώνται από το χρώμα που θα επιλέξουμε σε μια παλέτα 16 χρωμάτων άρα και 16 διαφορετικών κατηγοριών μουσικής.

Musicovery
Μουσικο-χρωματοθεραπεία σε ένα site! Το πολύχρωμο Musicovery σας επιτρέπει να επιλέξετε το ύφος της μουσικής που θέλετε να ακούσετε (energetic, positive, calm, dark) από ένα διάγραμμα, και μετά το είδος (hip hop, jazz, pop κ.λπ.) από ένα... χρωματολόγιο! Εδώ να τονίσουμε ότι όσοι έχουν Apple υπολογιστή με λειτουργικό Mac OS, μπορούν να κατεβάσουν και μια εφαρμογή για τον υπολογιστή τους, ώστε να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες της υπηρεσίας, αλλά για τα τραγούδια που έχουν στο iTunes.

Steromood
Στο Stereomood μπορούμε και πάλι να να ακούσουμε τις κατάλληλες playlists σύμφωνα με τη διάθεσή μας ή και τραγούδια μεμονωμένα, ενώ μπορούμε να δούμε αν το συγκεκριμένο κομμάτια ανήκει σε πολλές κατηγορίες ή και ποια tags το χαρακτηρίζουν. Τέλος πολλές playlists έχουν ενδιαφέροντες τίτλους όπως "It's Raining", "Just Woke Up", "Lonely", "Working", για να καταλάβουμε πότε ακριβώς να τις ακούσουμε.

Moodagent
Τέλος αφήσαμε μία εφαρμογή για smartphones που κάνει ακριβώς ότι έκαναν οι παραπάνω υπηρεσίες. Το moodagent είναι εφαρμογή για iPhone, Android και Nokia με πρόσβαση στο Ovi Store.

παλιό μου άρθρο για το τότε laptopblog.gr














Share on Google Plus

About akikidis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχολια μεχρι στιγμης:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιο σας. Θα ήταν καλό να αφήνατε ένα username ή το δικό σας προσωπικό site/blog. Η ανωνυμία είναι αποδεκτή. Ζητώ μόνο να χρησιμοποιείτε πάντα το ίδιο ψευδώνυμο.