Ανάκτηση ρυθμίσεων στο Ubuntu με το OneConf

Πολλές φορές έχει χρειαστεί να εγκαταστήσουμε το Ubuntu στον υπολογιστή μας για δεύτερη φορά ή να κάνουμε μία νέα εγκατάσταση σε άλλον υπολογιστή. Το πρόβλημα που συνήθως αντιμετωπίζουμε έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις που έχουμε στο λειτουργικό μας αλλά και στα επιμέρους προγράμματα.
Για παράδειγμα θέλουμε να έχουμε τα ίδια ακριβώς προγράμματα εγκατεστημένα, τις ίδιες συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας ή στο τροποποιημένο μας μενού ή dock, τα feeds μας στο thunderbird και φυσικά τις ρυθμίσεις στα pidgin και firefox.
Προφανώς καταλαβαίνετε πόσο χρόνο μας παίρνει να κάνουμε ένα τέτοιο backup και στη συνέχεια restore στη νέα μας εγκατάσταση. Γι αυτό το λόγο κάποιοι developers εκμεταλευόμενοι το Ubuntu One (διαβάστε περισσότερα εδώ) δημιούργησαν το OneConf. Χρησιμοποιώντας το λογαριασμό μας στο Ubuntu One και τον συγχρονισμό αρχείων που προσφέρει, μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις ρυθμίσεις του λειτουργικού μας και των εγκατεστημένων προγραμμάτων.

Συνεπώς σε μια νέα εγκατάσταση του Ubuntu μπορούμε με μερικά κλικ να εγκαταστήσουμε όποια προγράμματα επιθυμούμε από τα αποθηκευμένα στη λίστα μας και φυσικά τις ρυθμίσεις αυτών!
Φυσικά μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά profiles εγκατεστημένων προγραμμάτων και ρυθμίσεων για τις διάφορες εγκαταστάσεις του Ubuntu και μην ξεχνάμε οτι εφόσον η διαδικασία γίνεται μέσα από το Ubuntu One, θα μπορούμε να συγχρονίσουμε και τα αρχεία μας στους ίδιους φακέλους!

πηγή
Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://wiki.ubuntu.com/OneConf
Share on Google Plus

About akikidis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

2 σχολια μεχρι στιγμης:

  1. OK, στο firefox υπάρχουν πολλά addons γι αυτή τη δουλειά! Εγω χρησιμοποιω τα xmarks, lastpass και φυσικά το sync!

    ReplyDelete
  2. Έξυπνη ιδέα, μόνο που έχω το 8.04 άρα δεν έχω Ubuntu one

    ReplyDelete

Αφήστε το σχόλιο σας. Θα ήταν καλό να αφήνατε ένα username ή το δικό σας προσωπικό site/blog. Η ανωνυμία είναι αποδεκτή. Ζητώ μόνο να χρησιμοποιείτε πάντα το ίδιο ψευδώνυμο.