Έτοιμο το Mandriva Linux 2010.0

Ανακοινώθηκε πριν από μερικά λεπτά η νέα έκδοση της δημοφιλούς και εύχρηστης διανομής Linux, Mandriva Linux 2010.0.
Η νέα Mandriva έρχεται με τον πυρήνα 2.6.31, KDE 4.3.2, Gnome 2.28, υποστήριξη για το EXT4 σύστημα αρχείων, X.Org 7.5, υποστήριξη για το Moblin, και φυσικά τις τελευταίες εκδόσεις του Firefox και του OpenOffice.


Μπορείτε να κατεβάσετε το Mandriva σε τρεις διαθέσιμες εκδόσεις. Η πιο συνηθισμένη είναι το Mandriva One (live CD) με υποστήριξη πολυμέσων, drivers κλπ και φυσικά δωρεάν. Για όσους προτιμούν να έχουν ένα λειτουργικό αμιγώς ανοικτού κώδικα θα στραφούν το free DVD, και τέλος υπάρχει η εμπορική έκδοση με πολλά εμπορικά προγράμματα κλειστού κώδικα, με την ονομασία Powerpack.


Μπορείτε να ενημερωθείτε από εδώ για τα νέα χαρακτηριστικά του νέου Mandriva και τα διαθέσιμα πακέτα σε κάθε μία από τις διαθέσιμες εκδόσεις. 

Τέλος εδώ μπορείτε να δείτε κάποιαα screenshots από το νέο Mandriva.



Τα torrents και τα iso αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα του ΕΜΠ εδώ.




Share on Google Plus

About akikidis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

1 σχολια μεχρι στιγμης:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Αφήστε το σχόλιο σας. Θα ήταν καλό να αφήνατε ένα username ή το δικό σας προσωπικό site/blog. Η ανωνυμία είναι αποδεκτή. Ζητώ μόνο να χρησιμοποιείτε πάντα το ίδιο ψευδώνυμο.