Μετατρέψτε αρχεία video και DVDs με το Handbake.

Έψαχνα καιρό ένα πρόγραμμα για να μετατρέπω τα βίντεο από το κινητό και την φωτογραφική μου μηχανή σε διάφορα φορμά, και αναγκαζόμουν να bootάρω σε Windows για να χρησιμοποιήσω το πολύ καλό και δωρεάν Super.

Μέχρι που διάβασα στο τελευταίο total xaker (τ.Ιαν.2009), για το Handbrake το οποίο μετατρέπει όλα τα βίντεο και τα DVD σε οποιαδήποτε μορφή θέλουμε, ώστε να τα αναπαράγουμε σε οποιαδήποτε συσκευή/player!

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που διατίθεται κατω απο την άδεια GPL και πλέον είναι multiplatform (ξεκίνησε στο MacOS). Στην αρχή υπήρχε gui μόνο στο Mac, ενώ τώρα υπάρχει για Linux και για windows. Αρχικά μπορούσε να μετατρέψει μόνο τα dvd σε αρχεία avi, mp4 με
συμπίεση video κατά XviD, H.264 κλπ και ήχου κατά DTS,AC3,mp3.

Ωστόσο, η τελευταία έκδοση (0.9.3 αυτή τη στιγμή) μπορεί να έχει gui για ολα τα λειτουργικά, αλλά σταμάτησε και τον περιορισμό της πηγής εισόδου κι έτσι το Handbake δέχεται προς μετατροπή όλων των ειδών τα αρχεία video.

Βέβαια εδώ να τονίσουμε οτι το Handbake δεν μπορεί να διαβάσει κλειδωμένα DVD, αφού δεν ενσωματώνει την απαραίτητη βιβλιοθήκη στον κώδικά του. Φυσικά η λύση είναι πολύ απλή σε Linux. Δεν έχετε παρά να εγκαταστήσετε το libdvdcss2 (σε Ubuntu αρκεί ένα sudo apt-get install libdvdcss2). Αντίθετα σε windows αρκεί να έχετε εγκατεστημένο τον καλύτερο media player, vlc.

Τόσο απλά!

Links:
Handbrake Guide
Download
wikipedia entry
HandBrake With GUI - Ubuntu
Share on Google Plus

About akikidis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

6 σχολια μεχρι στιγμης:

  1. Καλημέρα Τάσο έκανα compile το Handbrake αλλα δέν βρήκα πώς μπορώ να το τρέξω.

    Υ.Γ. Το compile έγινε στο φάκελο /opt/Handbrake-0.9.3 και σε Debian σύστημα

    ReplyDelete
  2. Πρέπει να δώσεις σε κονσόλα "ghb".
    Δοκιμασε και πες μου...

    ReplyDelete
  3. command not found
    Να πώ οτι το compile έγινε με τον 2ο τροπο που αναφέρει το αρχείο BUILD δηλαδή με " ./configure && jam"

    ReplyDelete
  4. Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω. :-(
    Δες και στο φορουμ του προγραμματος http://forum.handbrake.fr/index.php, αλλά και στον οδηγο που εχουν: http://trac.handbrake.fr/wiki/CompileGuide

    ReplyDelete
  5. Εντάξει Τάσο το πρόβλημα λύθηκε πώς; Μπήκε στα πακέτα των multimedia repos

    ReplyDelete

Αφήστε το σχόλιο σας. Θα ήταν καλό να αφήνατε ένα username ή το δικό σας προσωπικό site/blog. Η ανωνυμία είναι αποδεκτή. Ζητώ μόνο να χρησιμοποιείτε πάντα το ίδιο ψευδώνυμο.