Το Ubuntu τώρα και στα κινητά μας!

Η νέα πρόταση της Ubuntu είναι το Ubuntu for phones! Όπως φαίνεται η Ubuntu ακολουθεί τις εξελίξεις και θέλει κι αυτή το μερίδιό της στα λειτουργικά των φορητών συσκευών, με το Android να έχει τα πρωτεία πλέον συνολικά στα smartphones/tablets.

Όπως διαβάσαμε και στο blog της Canonical, δε διατίθεται κάποιο smartphone με προεγκατεστημένο Ubuntu στην αγορά, αλλά ήδη ψάχνει για συνεργάτες, ώστε να πετύχει κάτι τέτοιο.
"Ubuntu phones aren’t yet available for purchase, but we are ready to start working with partners with an aim to releasing phones before the end of 2013."

Προς το παρόν είναι νωρίς για συμπεράσματα για την προσπάθεια της Ubuntu, που φαντάζει αρκετά δύσκολη, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις το Android. Ωστόσο σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι κατασκευαστές (Samsung, LG, Sony κα) με το αν θα επιλέξουν να διαθέσουν στην αγορά συσκευές με προεγκατεστημένο Ubuntu.

Ας δούμε το video με τον Mark S να κάνει αρχικά μια ανασκόπηση του Ubuntu και στη συνεχεία την παρουσίαση του νέου "Ubuntu για κινητά":



Share on Google Plus

About akikidis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχολια μεχρι στιγμης:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιο σας. Θα ήταν καλό να αφήνατε ένα username ή το δικό σας προσωπικό site/blog. Η ανωνυμία είναι αποδεκτή. Ζητώ μόνο να χρησιμοποιείτε πάντα το ίδιο ψευδώνυμο.